fbpx
Uit RateOne editie 12

NSAC bouwt aan de toekomst

NSAC foto 2

In 2019 realiseerde NSAC een business terminal voorzien van alle faciliteiten, gaande van een VIP-lounge tot kantoorruimtes, op de luchthaven van Oostende-Brugge. Maar de ambities van NSAC reiken verder. Dit keer kruipen oprichter Jef De Kinder en manager Erik Vermeersch in de rol van projectontwikkelaars. Dit jaar nog starten ze met de bouw van 12 vliegtuigloodsen voor General Aviation langs de Nieuwpoortsesteenweg (apron 3), ter vervanging van de oude, vervallen hangars.  Weer een opsteker voor de toekomst van de internationale luchthaven.

De luchthaven van Oostende-Brugge is een toegangspoort voor zowel cargo (apron 1), passagiers (apron 2) als General Aviation (GA). Dankzij de uitbouw van de faciliteiten voor GA, wordt efficiënte afhandeling geboden aan de piloten en zakenreizigers die landen met privéjets. Het aantrekken van CEO’s en directies van grote bedrijven zorgt voor een economische boost in de regio. In 2018, voor de komst van NSAC, waren er zo’n 1500 GA vluchten. Toen NSAC in 2019 operationeel word, steeg het aantal vluchten al naar 1800 op slechts 8 maanden tijd. Voor ongeveer 800 onder hen zorgde NSAC voor de handling. Net zoals de Europese trend aangeeft, zal Oostende-Brugge voor 2020 afkloppen op een daling van 40% in zakenvluchten.   

Door de huidige investering van oprichter Jef De Kinder, de bouw van 12 vliegtuigloodsen, wordt er nieuwe huisvesting geboden en toekomst gegarandeerd voor zowel professionele, recreatieve, educatieve en innovatie luchtvaartuigen.

hangars op luchthaven Oostende

Duurzaamheid wordt bij het bouwen hoog in het vaandel gedragen en dat op verschillende manieren. Enerzijds zullen kwalitatieve bouwtechnieken ervoor zorgen dat de loodsen voorzien zijn van alle comfort, zodat de gestalde toestellen in perfecte omstandigheden verblijven. De isolatiegraad zal hoger zijn dan de minimale vereisten en hierdoor zullen de gebouwen binnenin vorstvrij gehouden worden. De daken worden voorzien op het dragen van zonnepanelen. Voor de bouw beroept NSAC zich op een team van experten: Vulsteke Bedrijfsgebouwen uit Kortemark bouwt naar het ontwerp van Ir. Arch. Hera van Sande van Juno Architecten.

Het imposante gebouw (240 meter lang en 6 meter hoog) loopt parallel met het domein Raversijde. Het stadsbestuur van Stad Oostende is opgetogen met de aanpak van de bouwheer: er wordt een symbiose gezocht met de omgeving. De strook tussen het gebouw en de straat zal beplant worden met plantensoorten die terug te vinden zijn in het natuurgebied. Er wordt een groene corridor gecreëerd die de lange gevel van de industriële constructie perfect laat aansluiten op de omgeving van het natuurgebied.

Bart Tommelein

Oostende is een bruisende stad. Een stad met een open geest, daar hoort de luchthaven bij.  Daarom ben ik als burgemeester zeer verheugd met het nieuwe project,  de bouw van de hangars.
De luchthaven is een open deur:  we hebben toegang tot de wereld maar de luchthaven brengt de wereld ook naar ons. Tewerkstelling, import en export… samen plaatsen we onze stad op de internationale kaart. 

Acht kleine loodsen hebben een oppervlakte van 440m2. Twee loodsen zullen dubbel zo groot zijn: elk 880 m2. De afgewerkte units worden te huur of te koop aangeboden. Welke bedrijven er aanwezig zullen zijn, zal je kunnen zien aan de bedrijfslogo’s die op een uniforme manier zullen aangebracht worden langs de straatzijde van de loodsen. Er zijn diverse activiteiten mogelijk: van stalling van vliegtuigen tot onderhoud van lichte GA toestellen, maintenance voor drones etc.

Mocht je zelf opportuniteiten zien in dit project als investeerder of huurder, dan is alle info betreffende voorwaarden en prijzen te verkrijgen via Managing Director Erik Vermeersch. Contacteer hem vrijblijvend via mail eve@nsac.aero of via zijn assistente office@nsac.aero.

Logo Vulsteke Kortemark

Auteur: CO