Het Droneboek

Met ‘Het droneboek’ schetst kolonel-vlieger SBH o.r. André Jansens een duidelijk overzicht van de geschiedenis, de technologie en de evolutie van drones. Tijdens zijn loopbaan als militair piloot op Thunderstreak, Mirage en F-16 had hij het voorrecht om de ontwikkelingen vanop de eerste rij te volgen. Ook na zijn actieve carrière rond de eeuwwisseling, bleef zijn interesse en bestudeerde hij de evolutie van de drones zowel tijdens militaire operaties als de expansie op commercieel gebied. Alle informatie die hij in de loop der jaren verzamelde, bundelde hij in een rijk geïllustreerd boek van nagenoeg vijfhonderd pagina’s, dat in het Nederlands wordt uitgegeven.

“Het sciencefiction imago van de drones maakt plaats voor verbluffende toepassingen, met beperkte nadelen maar ook tal van voordelen. Drones zullen in de toekomst de bemande vliegtuigen niet vervangen, maar een belangrijke bondgenoot vormen tijdens militaire operaties. Het is een visie die jaren geleden al is ontstaan in de Verenigde Staten en die wereldwijd toegepast zal worden”, vertelt Jansens, die ervan overtuigd is dat het hoog tijd wordt om een ruim publiek kennis te laten maken met de mogelijkheden van drones, zonder daarbij te vervallen in louter technische duiding en warrige terminologie.

Voor meer informatie kan men terecht bij de auteur: drekedrone@gmail.com.

 

 

‘Het droneboek’ is vanaf eind augustus te koop in DronePort Sint-Truiden en zal ook via de uitgever Gompel&Svacina aangeboden worden via diverse kanalen.

WIN!

De auteur schenkt 2 exemplaren aan de lezers van RateOne. Wil je een boek winnen? Registreer je via onderstaande link. Deelnemen is mogelijk tot 30 september 2020 om 12u. De winnaars worden persoonlijk verwittigd. 

Nieuwsbrief

Registreer en download RateOne magazine