fbpx
Default sample caption text

Sabena Aerospace en North Sea Aviation Center parkeren vliegtuigen in Oostende

Vliegtuigspotters die denken dat er door de coronacrisis niks meer te beleven valt hebben het mis. Uit welingelichte bronnen vernemen we dat er op 16 juni 2020 tussen 13u en 14u een wide body van een Aziatische luchtvaartmaatschappij wordt verwacht. Het gaat om een Airbus A330-343 die sinds 5 juni in de luchthaven van Frankfurt staat. Speciaal voor deze missie werd een EASA call sign aangevraagd. De Airbus zal de Koningin der Badsteden binnenvliegen met immatriculatienummer 9H-HFE.

De vlucht kadert in een nieuw samenwerkingsverband tussen Sabena Aerospace en North Sea Aviation Center (NSAC). “Zowel leasing- als luchtvaartmaatschappijen zoeken locaties om toestellen, waarvan de leasingperiode afloopt of vroegtijdig wordt beëindigd, voor korte of lange duur te stockeren,” vertelt Erik Vermeersch, general manager van NSAC. “Naast de onderhandelingen die we voerden met het luchthavenbestuur voor gunstige parkeertarieven voor Sabena Aerospace, zullen we ook ondersteuning bieden op logistiek vlak. Hun team werkt vanuit een kantoor dat ze in onze business terminal hebben gehuurd. Tijdens de stockageperiode moet er uiteraard ook gezorgd worden voor het nodige onderhoud, zodat de vliegtuigen in goede conditie blijven.”

De eerste airliner is dus aangekondigd en zal op korte termijn mogelijks vergezeld worden door 14 andere narrow- of wide-body vliegtuigen. De luchthaven van Oostende werd als strategisch punt gekozen voor de overdracht van toestellen aan potentiële nieuwe klanten, NSAC als ideale partner voor een vlotte ondersteuning en afhandeling.

Tekst: CO / Foto’s: MuhdIzat & Roland De Groote