fbpx
Piloot Martin Leeuwis
Leestip

Jachtvliegers doen een boekje open

De jachtvliegerij is een spectaculair vak. Het wordt maar door een zeer klein aantal mensen beoefend, de eisen en afvalpercentages tijdens de opleidingen zijn enorm hoog. De risico’s zijn groot, maar de passie van de vliegers voor hun vak is gigantisch. Zet een paar piloten bij elkaar en de verhalen komen vanzelf.

In dit boek doen 55 vliegers en mensen uit hun directe omgeving werkelijk ‘een boekje open’. De verhalen zoals die aan de bar opgedist worden, met humor, sarcasme of zelfspot, vaak over zaken die op het nippertje goed gingen maar ook kritisch terugkijkend naar foute beslissingen. Ze zochten naar hun eigen grenzen en naar de limiet van hun vliegtuig.

Daarnaast werden er ook wel wat rare fratsen uitgehaald. Het is ook een stukje geschiedschrijving, omdat de generatie vliegers met in hun hoofd de verhalen uit de begintijd van het jetvliegen langzaam verdwijnt. De verhalen zijn in willekeurige volgorde, redelijk compact, in de ongepolijste stijl van de schrijver ervan en vaak doorspekt met vakjargon. Het geeft een prachtig beeld van een spectaculair vak.

Prijs: € 17,95

Cover boek jachtvliegers...
Martin Leeuwis

Meer van deze auteur:

Boek A good landing
Again and say no more
Cover boek KLM
Cover boek say chocks away