fbpx
Vertrekkende luchtballonnen

Luchtballonen brengen zorgverleners in de wolken

Sint-Niklaas, 5 en 6 september 2020. – Traditioneel gaan het eerste weekend van september in Sint-Niklaas de Vredefeesten door. Net zoals bij andere festiviteiten heeft ook hier het coronavirus roet in het eten gegooid. De organisatoren waren verplicht de feesten te annuleren. Toch zijn ze niet bij de pakken blijven zitten en hebben ze samen met tientallen ballonvaarders de handen in elkaar geslagen. Er werd een alternatieve, afgeslankte versie georganiseerd getitteld:  RESPECT 2020.

Zorgverleners enthousiast voor de ballonvlucht
Brander van luchtballon

Respect voor de zorgsector

De voorbije maanden hebben duizenden mensen uit verschillende sectoren zich dag en nacht ingezet om onze samenleving draaiende te houden tijdens de covidpandemie. En niet in het minst de vele mannen en vrouwen tewerkgesteld in de zorgsector. Om aan al deze zorgverleners uit de regio respect te uiten en hen voor hun inzet te bedanken, besliste de organisatie van de vredefeesten om hen een plaats aan te bieden in een van de vele warme luchtballons die het voorbije weekend het Waasland doorkruist hebben.

Zorgverleners ballonvlucht

De vlucht van hun leven

Niet minder dan 243 zorgverleners, mannen en vrouwen, beleefden afgelopen weekend de ballonvaart van hun leven. Meer dan 100 luchtballonnen waren ter beschikking om hen letterlijk in de wolken te brengen. Om de grote volkstoeloop te vermijden en het geheel veilig te laten verlopen,  stegen de ballonnen telkens rond 19u op vanop acht verschillende locaties in en rond Sint-Niklaas. De vlucht duurde ongeveer een uur en bracht hen bij een prachtige zonsondergang richting Bornem. RateOne volgde, dankzij de organisatoren van de  Vredefeesten, het ballonteam van Feel The Sky en Woonzorgcentrum Den Dries, de originele en ook wel emotionele dankbetuiging vanop de eerste rij mee.

Luchtballon Calimero
Luchtballon met vlag Respect 2020

Website Vredefeesten Sint-Niklaas

Website Stad Sint-Niklaas

Tekst & foto’s: Jozef Vanden Broeck