fbpx
Vliegtuigwrak Lancaster verhuist

van Glabbeek naar Overloon

In november 2016 groef een team, samengesteld uit de verenigingen BAHAAT, Planehunters en erkende archeologen, het wrak op van de Avro Lancaster NN775. Deze viermotorige bommenwerper sloeg in maart 1945 op de terugweg van Duitsland te pletter in deze Vlaams-Brabantse gemeente. Geen van de zeven inzittenden overleefde de klap. Omdat er nog stoffelijke resten aan boord waren, besloot de gemeente het wrak te bergen. Na een druk bezochte expositie, waarbij het toestel gereconstrueerd werd (foto), verpakte men de stukken terug .

Het Oorlogsmuseum te Overloon sloot een overeenkomst af zodat de NN775 naar Nederland verhuist om daar vanaf mei 2021 voor een ruim publiek op permanente basis tentoongesteld te worden.

Meer over dit vliegtuig vind je in onze database:

Blijf RateOne volgen… we gaan de tentoonstelling zeker bezoeken in 2021!

Tekst & foto’s: Cynrik De Decker