fbpx
Nieuws van onze noorderburen

Guinness World Record: 18-jarige Travis vliegt solo rond de wereld

Aankomst vliegtuig in Teuge

Maandag 12 juli rond 12.30 uur heeft Travis Ludlow zijn solovlucht rond de wereld beëindigd op Teuge Airport. De Britste piloot is met zijn 18 jaar de jongste piloot ooit die deze tocht heeft volbracht. Op Teuge Airport bracht de brandweer een ceremoniële watersaluut. Ludlow heeft in totaal 43.522 kilometer gevlogen en 238 vlieguren gemaakt. Hij heeft 4 continenten aangedaan en is geland in 16 landen. Hij heeft 63 stops gemaakt in 44 dagen. Travis Ludlow noemt de vlucht een onvergetelijke ervaring en is blij dat alles volgens plan is verlopen. 

De route

Travis Ludlow is op zaterdag 29 mei 2021 vertrokken vanaf Teuge Airport. Zijn route verliep via Oost-Europa en Rusland naar Siberië. Vandaar ging het via Alaska en Canada naar een flink aantal Amerikaanse staten. In Amerika heeft hij ook zijn voorganger ontmoet. Mason Andrews was tot 12 juli recordhouder als jonge solist ooit die rond de wereld vloog. Via Groenland, IJsland en Schotland is hij naar Ierland gevlogen. Het laatste gedeelte van zijn tocht vloog Travis naar Noord-Spanje, Gibraltar, Marokko, Algerije, Frankrijk en België om uiteindelijk weer te landen op Teuge Airport.

Guinness World Record

De vlucht van de jonge Britse piloot is officieel erkend als Guinness World Record en heeft ook een Nederlands tintje. Het onderhoudsbedrijf Hangar One op Teuge Airport heeft het vliegtuig onderhouden, voorbereid én was hoofdsponsor van de solovlucht.

De jonge piloot is van plan om een boek te schrijven over zijn vliegavonturen en zal presentaties geven, zodat zoveel mogelijk (jonge) mensen geïnspireerd worden om hun dromen waar te maken.

Meer info over deze prestatie via de website:

www.aroundtheworldsolo.co.uk

 

Persbericht van Remco de Wit