fbpx

Economie

Oostende verwelkomt Belgische startup bij NSAC

Sinds 14 november 2022 heeft de Belgische startup die de SEAGLE, de nieuwe generatie amfibie bosbrandbestrijdingsvliegtuigen, ontwikkelt zich gevestigd op de luchthaven van Oostende. Het filiaal met als vestigingsnaam “Roadfour Oostende” werd ondergebracht bij North Sea Aviation Center (NSAC).

Stakeholders Roadfour Oostende bij NSAC

“Roadfour NV onderzoekt de mogelijkheden voor de inplanting van de Final Assembly Line (FAL) voor de SEAGLE, hét nieuwe Europese blusvliegtuig. De vestiging van een filiaal in Oostende is een noodzaak om gesprekken met de verschillende stakeholders in Vlaanderen te faciliteren,” zegt Luc Stultjens, Roadfour ’s Community Manager Benelux.

Oostende is op dit ogenblik één van de mogelijke Europese locaties voor de inplanting van de FAL. Deze locatie zorgt op termijn voor een tewerkstelling van ongeveer 450 directe- en 450 indirecte voltijdse medewerkers.

De keuze van Roadfour om een filiaal te openen in Oostende wordt toegejuicht door Filip Roelandt, CEO van het Economisch Huis Oostende: “De luchthaven van Oostende is dan ook dé geschikte plaats om een dergelijk ambitieus project als de ‘SEAGLE’ te ontvangen. Een luchthaven die qua taille aansluit bij de noden van het bedrijf, een sterke luchthaven community, de ondersteuning vanuit alle bestuursniveaus, de vlotte ontsluitingsmogelijkheden en de hoge scholingsgraad van de regio zijn belangrijke troeven om Roadfour hier een grote toekomst te kunnen bieden.”

Het economisch gecreëerd rendement in de Belgische en Europese waardeketen wordt geschat op meer dan 14B€ over de periode 2023 – 2050. Het zal België, Vlaanderen en Oostende nog beter op de wereldwijde industriële kaart van de vliegtuigindustrie zetten.

 

Tekst: redactie RateOne
Foto’s: NSAC