fbpx

RateOne editie 18, beschikbaar vanaf 5 juli 2023

Wat lees je in RateOne 18?

Beste lezer

Ontdek de nieuwe editie van RateOne, het luchtvaartmagazine dat je naar nieuwe hoogten zal brengen! We zijn verheugd om je een voorproefje te geven van enkele fascinerende artikelen die in deze editie te lezen zijn. Bereid je voor op een onvergetelijke reis door de luchtvaartwereld…

Cover RateOne editie 18

De indrukwekkende foto op de cover van deze editie, een A109 die flares afschiet, is het werk van een man die we tijdens airshows in militair uniform, met de camera in aanslag, vaak tegen het lijf lopen. We stellen hem straks aan je voor…

Luc Fonteyne produceert zelf trikes en paramotoren.

In het landelijke Merkem ligt de onwaarschijnlijke thuisbasis van een pionier in paramotoren. Een hangar, onopvallend onder het opschrift ‘Auto’s Luc Fonteyne‘, doet niemand vermoeden dat achter de poorten een fabrikant van trike paramotoren schuilt.

Valerie Goffe Raid Mermoz

De Raid Mermoz stond bij de start van haar training al stiekem op haar radar. Deze prestigieuze rally vloog Valérie in mei 2023. In onze rubriek ‘FlyAdvisor’ vertelt ze over dit onvergetelijk avontuur…

Luchtsverkeersleider bij skeyes. Jobkansen.

Samira Moutawakil deelt haar passie voor de luchtvaart en haar ervaring in het veilig begeleiden van vliegtuigen, terwijl ze enthousiast praat over haar werk als luchtverkeersleider bij skeyes

Generaal Thierry Dupont bij Lockheed Martin in Texas. Eerste F-35 voor België.

Generaal-majoor Thierry Dupont, de Belgische Air Chief, had de eer de bulkhead te tekenen van de eerste Belgische F-35A bij Lockheed Martin in Texas. Kort verslagje hierover in onze nieuwe editie. 

Van het zorgvuldig verpakken van waardevolle kunstwerken tot het organiseren van vluchten en regelen van douaneformaliteiten. Bij Blackbirds gaan stress en opluchting hand in hand tijdens het transport van kunstwerken over de hele wereld.

Luc Cloetens, nieuwe ondervoorzitter van VVMV.
Voorzitter Michel Sinove van VVMV – Vereniging Vlaamse MotorVliegclubs krijgt versterking: Luc Cloetens werd aangesteld als ondervoorzitter. Luc doet  zijn plannen met de vereniging uit de doeken in onze nieuwe editie. 
Alphachocks nieuw product voor op de luchthaven.

Zware, houten wielblokken op het tarmac? Als het van NSAC afhangt is dat verleden tijd. Ze stellen je een futuristisch en vooral ergonomisch alternatief voor… Alphachoks

Nieuw boek over Jan Olieslagers. Foto van de auteurs.

Het verhaal van Jan Olieslagers, een iconische figuur in onze nationale luchtvaartgeschiedenis werd uitgebreid vastgelegd in een nieuw boek, geschreven door Frans Mielants en Dirk Buytaert, met een rijke collectie memorabilia van Den Antwerpschen Duivel.

Guy Wauters nieuwe voorzitter van ULM-federatie.

Guy Wauters nam onlangs de fakkel over van Paul Windey. Voortaan is hij de voorzitter van de ULM-federatie. Hij brengt een schat aan ervaring en passie met zich mee naar deze belangrijke rol.

Michael Moors fotograaf bij Defensie. Luchtmacht. Luchtvaartfotografie.

Michael Moors is een ervaren onderofficier die zijn roeping in luchtvaartfotografie vond, ondanks dat dit nooit zijn droomjob was. Aan RateOne vertelt hij hoe zijn onwaarschijnlijke overstap naar de wereld van fotografie plaatsvond.

Belg wint Oscar met drones. Luchtfotografie

Wist je dat… het een Belg was die drones en cinema dichter bij elkaar brachten? Emmanuel Prévinaire verzette op het internationale toneel bakens en viel verschillende keren in de prijzen. Hij won zelfs een Oscar! 

Anatolian Eagle 2023

Turkije organiseerde de zevende editie van Anatolian Eagle, een grote complexe multinationale tactische trainingsoefening. Wij brengen een uitgebreid verslag.