fbpx

Nationale Feestdag België 2024

Bezig met het laden van Events

« Alle Events

Nationale Feestdag België 2024

juli 21

Belgische vlag die wappert

Het luchtdefilé tijdens de Belgische nationale feestdag is een belangrijk onderdeel van de vieringen op 21 juli, de dag waarop België zijn onafhankelijkheid viert. Deze dag herdenkt de eedaflegging van Leopold I, de eerste koning van België, in 1831, wat een symbolisch moment was in de Belgische onafhankelijkheidsstrijd.

Het luchtdefilé bestaat uit een indrukwekkende vertoning van diverse vliegtuigen en helikopters van de Belgische Luchtmacht en soms ook van bondgenoten. Deze vliegtuigen kunnen variëren van gevechtsjets tot transportvliegtuigen en trainingstoestellen. De show demonstreert de vaardigheden en de technologische capaciteiten van de luchtmacht.

Het defilé vindt meestal plaats boven Brussel, en vooral boven het Koninklijk Paleis en het Paleizenplein, waar de koninklijke familie en belangrijke gasten de parade bijwonen. Duizenden toeschouwers verzamelen zich in de stad om de vliegtuigen te zien overvliegen.

Naast het luchtdefilé omvat de nationale feestdag ook een militair defilé op de grond en verschillende andere festiviteiten zoals concerten, vuurwerkshows en volksfeesten door heel het land. Deze dag is een belangrijke gelegenheid voor België om zijn nationale trots en eenheid te tonen.