fbpx
Screenshot op RateOne website
Default sample caption text

Een nieuwe samenwerking met RateOne

Luchtvaartgeschiedenis
Logo luchtvaartgeschiedenis.be

Een kwarteeuw terug startten enkele luchtvaartenthousiasten de vzw Belgian Aviation History Association (BAHA). Deze gaf tot in 2012 het tijdschrift Contact uit.  ​Hierna werd besloten om de resultaten van het onderzoek digitaal te delen. Dit resulteerde tot het initiatief Luchtvaartgeschiedenis.be, een online-database die sindsdien heel druk bezocht wordt en ook in erfgoedmiddens bijzondere waardering kent.

Krachten bundelen

RateOne en Luchtvaartgeschiedenis.be besloten dit jaar om de krachten te bundelen. Hiermee slaan we een luchtbrug van de actuele luchtvaart naar ons bijzonder rijke Belgische vliegverleden. Voortaan zullen we op de pagina’s van ons tijdschrift onze bevlogen historie wat meer op de kaart zetten.  

Screenshot op RateOne website

Welkom op Luchtvaartgeschiedenis via RateOne

Maar ook onze beide digitale platformen bouwen we om tot één geheel. Wie vandaag Luchtvaartgeschiedenis.be googelt, komt terecht in een nieuwe, frisse omgeving. Het opzet van onze gegevensbank (al zo’n 2500 artikels!) is zoveel mogelijk informatie met woord en beeld te ontsluiten naar een ruim publiek. Je kan gewoon een zoekterm intikken – bv. een plaats- of persoonsnaam, een vliegtuigtype… Meteen krijg je alle artikels voorgeschoteld die je verder op weg kunnen helpen. Deze databank wordt voortdurend bijgewerkt en aangevuld. We kunnen niet genoeg benadrukken dat ze nog lang niet volledig is, en dit ook nooit zal zijn…

Natuurlijk verspreiden de we boeiende verhalen van onze oude vliegeniers en hun kisten ook via de sociale media. Land zeker eens op ons historische, digitale vliegveld!