fbpx
Cover Het Droneboek
Leestip

Het droneboek van André Jansens

Met ‘Het droneboek’ schetst kolonel-vlieger SBH o.r. André Jansens een duidelijk overzicht van de geschiedenis, de technologie en de evolutie van drones. Tijdens zijn loopbaan als militair piloot op Thunderstreak, Mirage en F-16 had hij het voorrecht om de ontwikkelingen vanop de eerste rij te volgen. Ook na zijn actieve carrière rond de eeuwwisseling, bleef zijn interesse en bestudeerde hij de evolutie van de drones zowel tijdens militaire operaties als de expansie op commercieel gebied. Alle informatie die hij in de loop der jaren verzamelde, bundelde hij in een rijk geïllustreerd boek van nagenoeg vijfhonderd pagina’s, dat in het Nederlands wordt uitgegeven.

Cover Het Droneboek
André Jansens in zijn kantoor

“Het sciencefiction imago van de drones maakt plaats voor verbluffende toepassingen, met beperkte nadelen maar ook tal van voordelen. Drones zullen in de toekomst de bemande vliegtuigen niet vervangen, maar een belangrijke bondgenoot vormen tijdens militaire operaties. Het is een visie die jaren geleden al is ontstaan in de Verenigde Staten en die wereldwijd toegepast zal worden”, vertelt Jansens, die ervan overtuigd is dat het hoog tijd wordt om een ruim publiek kennis te laten maken met de mogelijkheden van drones, zonder daarbij te vervallen in louter technische duiding en warrige terminologie.

‘Het droneboek’ is vanaf eind augustus te koop in DronePort Sint-Truiden en zal ook via de uitgever Gompel&Svacina aangeboden worden via diverse kanalen.

Voor meer informatie kan men terecht bij de auteur: drekedrone@gmail.com

Wedstrijd RateOne

De winnaars zijn bekend!

Proficiat:

  • Wim Baeten uit Waremme
  • Jörgen Lammens uit Merelbeke