fbpx
FLYINGGROUP investeerde 5 miljoen euro

Ja, er zit toekomst in de zakenluchtvaart

Terwijl het coronavirus door de wereld raast en bedrijven gebukt gaan onder de economische impact van de crisis, stelde FlyingGroup op 29 oktober 2020 hun gloednieuw, 100% energie-neutraal hoofdkwartier op Luchthaven Antwerpen voor. In de media bulkt het momenteel van slechtnieuwsberichten over bedrijven in de meeste sectoren, zo ook in de luchtvaart. Gelukkig kunnen we eindelijk nog eens een positief verhaal brengen.

Focus op duurzaamheid

FLYINGGROUP, de grootste zakenjetonderneming van de Benelux, investeerde ruim 5 miljoen euro in zijn nieuw hoofdkwartier. Door hun visie en strategie op duurzaamheid te implementeren in de realisatie van hun project, konden ze op 250.000 euro subsidie van de overheid rekenen. De kantoren, vergaderruimten, passagiers- en crewlounge werden ondergebracht in een duurzame, state-of-the-art constructie. Bij de bouw werd gebruik gemaakt van de modernste technologieën. Het nieuwe gebouw produceert meer energie dan dat het eigenlijk nodig heeft. Naast de vliegtuigloods is er ook een ontmoetingsplaats-evenementenhall met onder meer een bar en een kunstgalerij.

Gebouw Flying Group Antwerpen

Corona-impact

Niemand bleef gespaard door COVID-19, zo ook FLYINGGROUP niet. Johan Van Lokeren, CEO: “Het aantal vluchten daalde sinds de coronacrisis met ongeveer 25%. Vergeet niet dat er ook wel degelijk sectoren zijn die wel goed scoren in deze periode, denk maar aan de farmaceutische industrie.  Omdat een groot deel van onze inkomsten gehaald wordt uit het beheer van vliegtuigen van klanten, zal de impact op de globale omzet gelukkig kleiner zijn.” Bernard van Milders bevestigt: “Ons bedrijf is solide en beschikt over voldoende reserves. Wij zijn sterk genoeg om het hoofd te bieden aan moeilijke omstandigheden.” FLYINGGROUP telt ruim 233 medewerkers, 103 daarvan zijn vliegend personeel. Op het hoofdkantoor in Antwerpen werken 86 personen. Tot op vandaag werd niemand op technische werkloosheid gezet, ook de piloten niet.

CEO Johan Van Lokeren
Gevolgen Covid

Een crisis biedt ook kansen

FLYINGGROUP lanceerde een nieuw concept: FLYINGBUBBLE. Ook nu staat de klant centraal. Hij wordt van zijn thuis tot op zijn eindbestemming een deur-tot-deur chauffeur-service met elektrische voertuigen aangeboden. Voor de bagageafhandeling is er een one-point-contact procedure opgesteld en wordt de vloot continu hygiënisch-gemonitord. Deze manier van werken garandeert een maximale veiligheid aan zowel corporate als leisure klanten, met daarbij de tijdswinst die eigen is aan de zakenluchtvaart.

Geloof in de toekomst

 “Wij zijn meer dan ooit klaar om onze klanten nog beter te ontvangen op de modernste én veiligste manier”, zegt Bernard van Milders, voorzitter en stichter van FLYINGGROUP. “Zakenluchtvaart is een essentieel element in het succes van economische hotspots. In Antwerpen, veruit de belangrijkste economische motor van ons land, is dat niet anders.”

“De vraag is niet of we terug gaan vliegen in het post-coronatijdperk, maar hoe we gaan vliegen,” vult Johan Van Lokeren aan. “Misschien overwegen zakenlui in de toekomst wel om minder te vliegen, maar als ze dat doen, dan wel in een betere, veiligere omgeving. Hoe het ook evolueert, we staan klaar om de markt te veroveren als die zich weer herstelt.”

Nieuw logo FlyingGroup anno 2020

Nieuw jasje

Tijdens de opening van de future-proof gebouwen, lanceerde men ook meteen de nieuwe huisstijl. Een restyled logo en een allesomvattende baseline, ‘DESTINED TO DELIGHT’, die verwijst naar de essentie van FLYINGGROUP: het passioneel streven om onze klanten een hoogstaande dienstverlening aan te bieden inzake alle aspecten van hun reis, voor zowel de huidige als de toekomstige generatie Business Aviation-gebruikers”.

Meer info over:

FLYINGGROUP werd opgericht in 1995 en actief vanuit Antwerpen, waar ook de hoofdzetel is gevestigd. Intussen heeft het bedrijf zijn activiteiten uitgebreid naar luchthavens te midden van andere economische centra in Europa en het Midden-Oosten. Op dit ogenblik heeft FLYINGGROUP naast Antwerpen nog negen andere vliegbasissen, met name Brussel, Kortrijk-Wevelgem, Amsterdam, Luxemburg, Parijs, Genève, Zurich, Malta en Dubai.

Bekijk hier de vloot van FLYINGGROUP.