fbpx
Nieuwe maatregelen Overlegcomité 8 januari 2021

Kunnen leerling-piloten hun opleiding in dubbele besturing hernemen?

Opleiding piloot

Op vrijdag 8 januari besliste het Overlegcomité dat de praktische autorijlessen terug worden toegelaten. Voor de protocollen van de lichte luchtvaart en de Covid-19 maatregelen van de autoriteiten werd altijd een link gemaakt met de maatregelen voor de rijscholen. De situatie van de vliegopleidingen is immers bijna identiek wat besmettingsrisico’s betreft.

De Task Force GA contacteerde hiervoor inmiddels het DGLV en het Kabinet van Minister Gilkinet waar Michel Dascotte dit dossier verder behandelt. Tim Rimez, directeur bij DGLV, zou intussen al opdracht hebben gekregen om een aanpassing van de protocollen voor te bereiden. Er is duidelijk een hoopvol vooruitzicht voor piloten, clubs en vliegscholen.

RateOne volgt dit verder voor je op!