fbpx
Zaventem 15 januari 2021

De Skyhall op Brussels Airport wordt een vaccinatiecentrumwerk

De sfeervolle opening van de vernieuwde Skyhall, januari 2020.

In het kader van de vaccinatiecampagne in ons land zal de Skyhall, de iconische hal op Brussels Airport, het vaccinatiecentrum worden voor de gemeenten Zaventem, Wezembeek-Oppem en Kraainem. Deze grote evenementenzaal op de luchthaven wordt zo één van de twee vaccinatiecentra in de Eerstelijnszone Druivenstreek. De Skyhall wordt graag door Brussels Airport ter beschikking gesteld van deze gemeenten.

“Sinds het begin van de coronacrisis levert Brussels Airport een actieve bijdrage aan de volksgezondheid door het aanbieden van testfaciliteiten”, legt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company, uit. “Na het Test Centre aan de vertrekhal waar passagiers een PCR-test kunnen laten afnemen, en de testfaciliteiten op het aankomstniveau, stelt Brussels Airport nu graag haar iconische Skyhall ter beschikking van de omliggende gemeenten om hun vaccinatiecampagne te organiseren. We zijn natuurlijk blij dat we hen hierin kunnen helpen en zo kunnen bijdragen aan de collectieve inspanning in de strijd tegen COVID-19.”

De Skyhall, vroeger gebruikt als transithal, werd exact een jaar geleden ingehuldigd, na renovatie die bijna twee jaar duurde, en is een belangrijk symbool van Brussels Airport. Vandaag is het een evenementenhal die ideaal gelegen is in het hart van de luchthaven, meteen naast de vertrekhal, maar in de huidige context zijn evenementen nu niet aan de orde. Het was voor Brussels Airport vanzelfsprekend om deze zaal ter beschikking te stellen van de omliggende gemeenten die op zoek waren naar een grote locatie om hun vaccinatiecampagne voor hun inwoners te organiseren.

De gemeenten Zaventem, Wezembeek-Oppem en Kraainem zullen in de komende dagen, met medewerking van Brussels Airport, het vaccinatiecentrum inrichten en uitrusten. Vanaf begin februari zal het vaccinatiecentrum proefdraaien, half februari zal de inentingscampagne voluit van start gaan. De Skyhall op Brussels Airport is centraal gelegen en makkelijk bereikbaar via de weg en met het openbaar vervoer. Het vaccinatiecentrum zal dagelijks geopend zijn en de inwoners van Zaventem, Wezembeek-Oppem en Kraainem zullen daar terecht kunnen nadat zij van de overheid een uitnodiging ontvangen om zich te laten vaccineren. In overeenstemming met de vaccinatiestrategie zullen de 65-plussers en de risicogroepen als eerste aan bod komen, gevolgd door de essentiële beroepen en de algemene bevolking.

 

Bron: persdienst Brussels Airport

 

Eerder verschenen berichten over Skyhall: