fbpx
Zaventem 1 februari 2021

Qatar Airways krijgt eresaluut van brandweer voor decennium op Brussels Airport

Corona of niet, verjaardagen mogen toch wat aandacht krijgen. Op 1 februari was het precies 10 jaar geleden dat Qatar Airways, de luchtvaartmaatschappij afkomstig van het gelijknamig emiraat, voor het eerst neerstreek op Brussels Airport.

Van feeststemming was er niet meteen sprake, al zorgde de brandweer wel voor een eresaluut bij de landing afgelopen maandag. De directie van Qatar Airways maakte van de gelegenheid gebruik om enkele realisaties onder de aandacht te brengen. Hun 5-sterren rating COVID-19 Airline Safety bijvoorbeeld, die ze als eerste vliegtuigmaatschappij behaalden bij Skytrax. Dit garandeert de reizigers een corona-veilige vlucht. Door middel van een robot met UV-licht wordt het interieur van het vliegtuig ontsmet en passagiers krijgen ook een kit met allerhande spullen om het virus te voorkomen.  

Voor corona bracht Qatar Airways 8 keer per week reizigers naar Doha, de hoofdstad en tevens economische hart van het land. Sinds de pandemie zijn dat nog 5 vluchten per week. Doha fungeert voor 90% van de vakantiegangers als transithalte, om vandaar verder te vliegen naar hun bestemming: Bali, Thailand, Australië, Namibië…

Ook zakenreizigers doen vaak beroep op de maatschappij. Enkele belangrijke bouwprojecten in Doha zoals Hamad International Airport, de zeehaven en enkele voetbalstadia voor Fifa World Cup 2022 werden met hulp van Belgische ondernemingen gerealiseerd.

Naast passagierstransport is Qatar Airways ook zeer actief als cargomaatschappij. Ze vliegen hiervoor op 3 Belgische luchthavens: Oostende, Brussel en Luik.

Tekst & foto’s: Jozef Vanden Broeck