fbpx
Je leest het in RateOne editie 11

Laurence bouwt modellen van toestellen waar ze in haar vorig leven mee vloog

Vijftig jaar lang leefde Laurence Adriaensens in de schaduw van haar mannelijk alter ego: een gevechtspiloot bij de Belgische Luchtmacht. Enkel in de anonimiteit van het privéleven kwam ze tevoorschijn, veilig verborgen voor het machomilieu van de luchtmacht. Na een vliegtuigcrash in 2001 besliste de piloot dat de ware persoon lang genoeg werd onderdrukt en schuilgehouden. Abrupt werd het drastische besluit genomen om definitief door het leven te gaan als Laurence.  Alles werd anders, behalve de passie voor het vliegen.

Laurence Adriaensens

In een modern Hasselts appartementsgebouw opent een kokette dame op leeftijd (69) de deur. Meteen treed ik in het leven van Laurence, te midden de modelvliegtuigen. Ze verwacht me, om over haar carrière als piloot en over haar nieuw leven te vertellen.

Lees de volledige reportage in RateOne editie 11. 

> Bestel hier een proefpakket

Na het juiste lichaam op zoek naar rust voor de geest

Door alle spullen die met luchtvaart te maken hadden te verkopen, meende Laurence haar eerste leven volledig te kunnen verdringen. Ze wou en zou er niks meer mee te maken hebben. Luchtvaart paste niet langer in haar vrouwelijke toekomstbeeld. Ze zou ‘zijn carrière’ letterlijk van zich afschrijven. Zes winters lang werkte ze aan een boek over ‘zijn’ carrière. Over 10.000 landingen met 87 zeer diverse vliegtuigtypes waarvan 37 als boordcommandant, viel immers veel te schrijven.

Het werd een kanjer van maar liefst 735 pagina’s, rijk gestoffeerd met persoonlijke foto’s. Ik was ervan overtuigd dat dit de perfecte therapie was om mijn vorig leven definitief los te laten. Ten Thousand Landings verscheen in 2014 en is al lang uitverkocht.

Cover Ten Thousand Landings

Het boek van Laurence, geschreven in het Engels, is volledig uitverkocht. We stellen het indrukwekkende werk wel gratis – online – ter beschikking voor de lezers van RateOne.

Nu gratis beschikbaar:

Auteur: CO

Foto’s: archief Laurence Adriaensens