fbpx
Uit RateOne editie 11

‘JACHTVLIEGERS vertellen hun verhaal’ leest als een spannend jongensboek

Nederlands uitgever en gewezen KLM-piloot Martin Leeuwis lanceert derde boek in de reeks ‘JACHTVLIEGERS’. 

Cover boek jachtvliegers

Luchtvaartjournalist Gerrit Boxem laat piloten aan het woord die tijdens de jaren vijftig, zestig en zeventig werkzaam waren binnen de Nederlandse Koninklijke Luchtmacht. De verhalen spelen zich af in de tijd waarin de straalvliegerij nog in haar kinderschoenen stond. Een periode waarin improvisatievermogen soms broodnodig was om de eindjes letterlijk en figuurlijk aan elkaar te kunnen knopen. Vaak gebeurde dat op heel onorthodoxe manieren en dat levert prachtige verhalen op. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, met uiterst realistische oefeningen, namen de vliegers soms grote risico’s in hun onbetrouwbare eerste generatie straalvliegtuigen. Ongevallen gebeurden in die tijd dan ook wel vaak. De vliegerbelevenissen zijn vaak bizar en soms ongelooflijk!

‘JACHTVLIEGERS vertellen hun verhaal’ is een rijk geïllustreerde 230 pagina’s tellend boek dat leest als een spannend jongensboek. Je kunt het beschouwen als een opvolger van eerdere succesvolle boeken ‘Jachtvliegers in de Koude Oorlog’ en ‘Jachtvliegers doen een boekje open’.

Het boek is verkrijgbaar via de webshop www.theflyingtwins.be

220 pagina’s, A5, 26 interviews, full color

Prijs: € 18,95 excl. verzending

Default sample caption text

Eerder verschenen in deze reeks:

Jachtvliegers deel 1