fbpx
Technologie

Nieuwe app SafeSky moet luchtruim veiliger maken

Oprichters SafeSky

SafeSky is het verhaal van zes luchtvaartenthousiastelingen: twee Fransen en vier Belgen. Het idee ontstond door het feit dat de meeste algemene luchtvaart niet is uitgerust met een transponder. Die ‘onzichtbaarheid’ kan stress veroorzaken bij piloten. Met SafeSky op je gsm of tablet is dat probleem van de baan.

SafeSky is een mobiele applicatie waarmee je sky-gebruikers om je heen kunt visualiseren . Het is compatibel met je andere luchtvaarttoepassingen en zorgt ervoor dat je aanwezigheid in het luchtruim aangegeven wordt, terwijl je anonimiteit gerespecteerd wordt. Door de realtime positionering krijg je een visuele en auditieve waarschuwing als een andere sky-gebruiker je nadert. Dankzij technologie met laag energieverbruik zorgt SafeSky voor optimale en efficiënte connectiviteit. De verkeersinformatie stroomt op natuurlijke wijze door het mobiele netwerk en vereist geen extra verbindingsstroom.

SafeSky is een applicatie voor alle sky-gebruikers.  Of je nu een ULM, een luchtballon, een helikopter, een paramotor of een zweefvliegtuig bestuurt, met SafeSky deel je je passie en draag je bij aan een veiliger luchtruim. Wil je SafeSky proberen? Download dan de app in de store. Je kunt gratis starten of kiezen voor een Early Bird lidmaatschap voor € 24,99 per jaar.

Meer info: safesky.app

Koen Milis DGLV

Tekst: CO