fbpx

Ken jij Cartouche Air Force al?

Wat verbindt mensen? Samen een passie delen, als kameraden avonturen beleven, een embleem dragen dat hen kenmerkt als onderdeel van de groep. Je ziet het niet alleen bij motorbendes of voetbalclubs, maar ook bij de squadrons van de luchtmacht. 

Stichters Bende van Cartouche vzw

Een jaar of acht geleden, aan de bar van de vliegclub van Brasschaat ontspruiten de eerste ideeën. Acht recreatieve piloten met gemeenschappelijke kenmerken: passie voor oldtimervliegtuigen, de vliegmicrobe en zin in avontuur, willen zich verenigen. Niet in de vorm van een traditionele vliegclub, maar eerder als een schalkse bende.  Met banditisme heeft het gelukkig niks te maken. Wel met het avontuurlijke en kwajongensachtige à la Robin Hood. Ze dopen zichzelf met de stoere naam: ‘De Bende van Cartouche’

Pilatus P3 Flying Festival

Met een Pilatus P3 op bezoek tijdens het Flying Festival in inclusief kampeerplaats voor de piloten.

De Bende van Cartouche bestaat inmiddels uit twintig – relatief jonge –  leden van verschillende vliegbasissen in België: Deurne, Hoevenen, Brasschaat, Zoersel, Sint-Truiden en Wevelgem.  Als bevriende aviators plannen ze na corona ook enkele bedrijfsbezoeken en deelnames aan nationale en internationale luchtvaartevenementen. Door hun aanwezigheid op fly ins, static shows of airshows willen ze jongeren inspireren en warm maken voor de luchtvaart in eender welke vorm.  Ze engageren zich voor die dingen waarbij ze zich samen amuseren en de luchtvaartcommunity in zijn geheel kunnen ondersteunen.  “Pas als je proeft van de sfeer tijdens onze activiteiten, ben je dankbaar om jezelf een Cartouche te mogen noemen. Het is dan ook met trots dat ik ons embleem draag”, getuigt een lid van het eerste uur.

Snow Patrol

Snow Patrol vanuit Antwerpen en Sint-Truiden naar Verviers (Theux).

Volg de avonturen via:

Instagram: cartouche.airforce

Facebook: Cartouche Air Force

 

Tekst: CO
Foto’s: PJ Luyten

Reportage uit RateOne editie 11