fbpx
Uit RateOne editie 12

Denk gerust Aviabel, maar zeg voortaan AXIS Insurance

Filip Vandeputte Axis Belgium

Stilte voor de storm

Het was geruime tijd stil rond verzekeraars Aviabel in België en NLP in Nederland. In 2017 werden beide bedrijven overgenomen door AXIS Capital. AXIS Capital is, via haar operationele dochterondernemingen, een wereldwijde aanbieder van specialty lines verzekeringen en herverzekeringen met een eigen vermogen op 31 maart 2021 van 5,2 miljard dollar. Haar operationele dochterondernemingen hebben een rating van “A+” (“Strong”) van Standard & Poor’s en “A” (“Excellent”) van A.M. Best.

Het verzekeringssegment van AXIS Capital, AXIS Insurance, is de specialist in het verzekeren van complexe risico’s. AXIS Insurance onderschrijft complexe risico’s in een aantal sectoren, waaronder: ongevallen en gezondheid, aansprakelijkheid, marine, cyber en technologie, beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid, financiële instellingen, onroerend goed, hernieuwbare energie, terrorisme en politieke risico’s.

Door de overname van de Europese verzekeraars Aviabel en NLP versterkt AXIS Insurance haar luchtvaartactiviteiten in Brussel, Londen en Bermuda en breidt ze verder uit.

Naamswijziging als sluitstuk

Filip Vandeputte uit West-Vlaanderen is aangesteld als Branch Manager om het merk AXIS op het Europese vasteland in de markt te zetten. Voorlopig is het AXIS Insurance-kantoor in Brussel alleen actief in luchtvaartverzekeringen, die het via lokale verzekeringsmakelaars aanbiedt aan luchtvaartklanten op het Europese vasteland.

“Wat verzekeren wij? Alle vliegtuigen van de kleinste tot de grootste, de FBO’s, de MRO’s, de constructeurs, de luchthavens, de luchtverkeersleiding, de piloten, kortom, alles wat luchtvaart is”, aldus Vandeputte.

Filip Vandeputte is al meer dan 32 jaar onafgebroken actief in de luchtvaartverzekeringen, eerst bij Aviabel, daarna vier jaar bij een makelaar en nu als Branch Manager bij AXIS. Een vertrouwd gezicht in de sector met kennis en ervaring. De juiste man op de juiste plaats om AXIS Insurance bij ons te introduceren.