fbpx
Brussel - dinsdag 19 oktober 2021

Brussels Airport engageert zich als aandeelhouder in het drone-innovatiebedrijf SkeyDrone van skeyes

Drone op luchthaven

SkeyDrone werd in 2020 opgericht als dochtervennootschap van skeyes die diensten aanbiedt op vlak van positionering, navigatie, begeleiding en data-analyse van onbemande vliegtuigen in binnen- en buitenland. Brussels Airport werkte het afgelopen jaar nauw samen met skeyes en SkeyDrone aan diverse drone-projecten op vlak van indringersdetectie, veiligheid van het vliegveld, operationele efficiëntie, enz.

Vandaag ondertekenden Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company en Johan Decuyper, CEO van skeyes een overeenkomst waarbij Brussels Airport nieuwe aandelen zal verwerven die zullen worden uitgegeven door SkeyDrone. Hierna zal Brussels Airport 50% min 1 van de aandelen van SkeyDrone bezitten en skeyes de overige aandelen. skeyes en Brussels Airport Company zullen ook een aandeelhoudersovereenkomst tekenen die het bestuur en de strategische ontwikkeling van SkeyDrone in de toekomst regelt.

De ambitie van Brussels Airport is om samen met skeyes en SkeyDrone het voortouw te nemen in het ontwikkelen en gebruiken van innovatieve toepassingen van drones. Door haar kennis, expertise en ervaring als één van Europa’s belangrijkste luchthavens te delen, wil Brussels Airport ook de groeiambities van SkeyDrone ondersteunen.  

“Wij zijn bijzonder verheugd om Brussels  Airport Company als nieuwe aandeelhouder te mogen verwelkomen. Deze kapitaalverhoging komt op het juiste moment en zet onze ambities verder kracht bij om een centrale rol te spelen in het Europese drone eco-systeem met het oog op de verdere activatie van de dronesector en de implementatie van U-space in 2023.”, besluit  Hendrik-Jan Van Der Gucht, Managing Director van SkeyDrone.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de relevante mededingingsautoriteiten en zal naar verwachting begin 2022 worden afgerond.

Meer info over SkeyDrone: klik hier.