fbpx
Topondernemers: Philippe Bodson

ASL breidt vloot uit met twee ambulance-vliegtuigen en lanceert ASL Fly Med

Luik, 17 november 2021. –  Tijdens de opening van de gloednieuwe General Aviation Terminal op de luchthaven van Luik, kwam Philip Bodson nog met extra nieuws voor de dag. ASL Fly Med is de nieuwste divisie van ASL Group en is gebaseerd in Keulen en Luik. Bodson slaat hiervoor de handen in elkaar met MedCareProfessional, die zal instaan voor het medische gedeelte tijdens de vluchten.

OO-MED vliegtuig ASL

De vloot van ASL wordt uitgebreid met twee learjets OO-MED en OO-DOC. Het zijn ambulance-vliegtuigen die uitgerust zijn met een 2-brancard lifeport systeem en vier stoelen. Per toestel kunnen er twee patiënten met arts of verpleegkundige en nog twee extra begeleiders aan boord.  Er wordt een breed spectrum aan medische diensten over de hele wereld aangeboden: repatriëring, orgaantransport enz. De samenwerking tussen het ervaren personeel van ASL en het speciaal opgeleide medische personeel aan boord van MedCareProfessional, garandeert de best mogelijke medische zorg, flexibiliteit en transportveiligheid.

Interieur ambulance vliegtuig ASL

Tekst & foto’s: CO