fbpx
Topondernemers

Bodson haalt met ASL slag thuis en wordt exclusieve afhandelaar voor alle General Aviation luchtverkeer op Airport Luik

Op vrijdag 17 december 2021 opende ASL Group een gloednieuwe GA-terminal op Luik-Bierset (ICAO: EBLG/IATA: LGG), de luchthaven op 10 km ten westen van de Belgische stad Luik. Philippe Bodson kwam bij de tender als winnaar uit de bus en investeerde in een moderne, veilige en groene General Aviation Terminal met loods voorzien van de meest geavanceerde technieken, waardoor het gebouw functioneel, efficiënt en future proof is.  

ASL General Aviation Terminal Luik

In de terminal is er plaats voor een ruime en aangename ontvangstbalie, functionele ruimtes voor politie, douane, handlingpersoneel, kantoren, meeting rooms, relax- en werkruimte voor de piloten, een trainingscenter met simulatoren…

Aan de terminal werd ook een nieuwe vliegtuigloods gebouwd die 60 meter lang is, 35 meter breed en ruim 13 meter hoog. Dankzij de houten overspanning blijft er voldoende vrije hoogte en open ruimte om ook grotere business jets te kunnen stallen.

Onthaalmedewerkers bij ASL Group Luik
Ontvangstruimte bij ASL Luik

Met dit project keert Philippe Bodson na 25 jaar succesvol ondernemerschap terug naar de Waalse luchthaven waar het voor hem destijds allemaal begon. Naast de opening van de terminal, stelde de Limburgse ondernemer nog twee nieuwe projecten voor: ASL Fly Med en elektrisch vliegen bij ASL Academy.  

Tekst & foto’s: CO