fbpx
Red Devils verwelkomen Zara in Belgisch Luchtruim

WELKOM Zara Rutherford!

Wevelgem, 20 januari 2022. Na een reis van 155 dagen is Zara Rutherford met haar ultralicht sportvliegtuig deze middag om 13u geland op de internationale luchthaven van Kortrijk-Wevelgem. Hiermee is de 19-jarige wereldrecordhouder, van Belgisch-Britse nationaliteit, de jongste vrouw ooit die in haar eentje rond de wereld is gevlogen. Het formatieteam Red Devils van onze Belgische Luchtmacht hadden de eer om haar bij het binnenvliegen van het Belgisch luchtruim in vlucht te verwelkomen en te begeleiden tot haar landing in Kortrijk.

Het avontuur van Zara begon op 18 augustus van vorig jaar. Exact 5 maanden geleden vertrok ze op de luchthaven van Kortrijk in West-Vlaanderen om haar grote droom, op haar eentje de wereld rond vliegen, waar te maken. Vandaag, 155 dagen later, is haar droom uitgekomen en behaald ze hiermee een vermelding in het Guinness Book of World Records. Met een kruissnelheid van 300km/u bracht ze op een tijdspanne van 155 dagen een bezoek aan 57 landen in 5 continenten en een totaal van 51.000km.

Zara behaalde haar diploma van de middelbare school in de richting wiskunde-economie en is een grote voorstander van STEM (Science Technology Engineering en Mathematics) onderwijs. De liefde voor de luchtvaart heeft ze van haar ouders die beiden ook piloot zijn. Op haar 14de begon ze aan haar opleiding piloot. Astronaut worden is haar ultieme droom.

Zara Rutherford met Red Devils Pilots
Zara Ruhterford

“Met mijn vlucht wil ik jonge vrouwen laten zien dat ze moedig en ambitieus kunnen zijn en hun dromen kunnen waarmaken. Ik wil hen motiveren om ook met luchtvaart en STEM bezig te zijn”, besluit Zara.

 

Tekst: Jozef Vanden Broeck
Foto: Jozef Vanden Broeck & Luc Barry