fbpx
Job Alert

SmartLynx Airlines breidt vloot uit en start aanwervingscampagne

Luchtvaartmaatschappij Smartlynx

SmartLynx Airlines heeft met leasemaatschappij SMBC Aviation Capital een overeenkomst ondertekend voor de huur van twee Boeings 737 MAX 8. Deze nieuwe toestellen zullen worden ingezet om de groeiende vraag in Europa en daarbuiten te beantwoorden. Deze strategische uitbreiding versterkt de positie van SmartLynx op de Europese ACMI*-, charter- en luchtvrachtmarkt.

SmartLynx Airlines is al een aanwervingscampagne gestart om voldoende gekwalificeerde bemanningen voor de nieuwe vliegtuigen te vinden.

SmartLynx is een Europese luchtvaartmaatschappij met vestigingen in Letland, Estland en Malta. Het bedrijf is gespecialiseerd in full-service ACMI-diensten en is een erkende ACMI-, vracht- en charteraanbieder in de EU. De luchtvaartmaatschappij is ook zeer actief is in verschillende West-Europese landen.

Het bedrijf voert niet alleen vakantiecharters uit, maar verhuurt haar vliegtuigen ook aan andere luchtvaartmaatschappijen om extra capaciteit te creëren. Zo levert SmartLynx ACMI-diensten aan o.a. easyJet, TUI fly, Jet2.com, VietJet Air, Air Malta, Sun Express, Volotea en Royal Air Maroc.

In 2020 zette SmartLynx zijn eerste stappen op de cargomarkt. SmartLynx Malta vliegt voor rekening van DHL Express met Airbus A321F-toestellen. Deze vrachtvliegtuigen zijn technologisch de meest geavanceerde en milieu-efficiënte toestellen in hun klasse. Met de A330 Zero LOPA-toestellen vervoert SmartLynx luchtvracht over lange afstanden.

In de zomer van 2021 telde de vloot 35 vliegtuigen, vnl. Airbus A320-, A321- en A330-toestellen.

SmartLynx maakt deel uit van Avia Solutions Group (ASG), een internationale luchtvaartgroep met wereldwijd bijna 100 kantoren en productiefaciliteiten.

Website:
www.smartlynx.aero
*een ACMI-operator verhuurt vliegtuigen compleet met bemanning, verzekering en onderhoud aan andere luchtvaartmaatschappijen.

Tekst & Foto: PR SmartLynx