fbpx
Actua

Officieel startschot voor bouw van 12 nieuwe vliegtuighangars op Luchthaven Oostende-Brugge

NSAC werf bouw hangars

Eerder in RateOne hadden we het al over het nieuwbouwproject van North Sea Aviation Center (NSAC) op de Luchthaven Oostende-Brugge. Langs de Nieuwpoortsesteenweg worden 12 nieuwe vliegtuigloodsen voor General Aviation gebouwd. Vandaag was een belangrijke mijlpaal. Enkele prominenten waren aanwezig voor de officiële eerstesteenlegging. 

Vandaag bevestigen burgemeester van Oostende Bart Tommelein, burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker, schepen van Ondernemen en de Luchthaven Charlotte Verkeyn,  luchthaven-CEO Eric Dumas, en Jef De Kinder en Erik Vermeersch van NSAC een paneel naar aanleiding van de start van dit belangrijke project. 

Stadsbestuur opgetogen

Burgemeester van Oostende Bart Tommelein ziet potentieel voor Oostende: “We omarmen de groei van activiteit op onze luchthaven, want deze is één van dé economische groeipolen van onze stad. De luchtvaart is een sector met uitdagende mogelijkheden, en met twaalf nieuwe duurzame vliegtuighangars kan onze luchthaven opnieuw uitbreiden en mensen aantrekken voor zowel economische als recreatieve activiteiten.”

Zijn collega, schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn, was al even enthousiast over dit project van ondernemer Jef De Kinder:  “De investering in nieuwe loodsen voor educatieve, recreatieve, zakelijke en innovatieve luchtvaart zal er mee voor zorgen dat de cluster op en rond onze luchthaven de toekomst wordt ingeloodst. Met de keuze voor duurzaamheid en de wijze van afwerking zal er dan ook een klassevol resultaat bekomen worden voor de regio.”

Thuisbasis voor alle General Aviation

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor de General Aviation op de luchthaven én voor de regio”, zegt Managing Director Erik Vermeersch (NSAC). “Met de bouw van 12 nieuwe, duurzame hangars zetten we in op de toekomst van de algemene luchtvaart. Het stelt ons in de mogelijkheid om zowel de zakelijke, educatieve, recreatieve én innovatieve luchtvaart een thuisbasis aan te bieden in Oostende. We zijn dan ook overtuigd dat deze investeringen een toegevoegde commerciële waarde creëren voor de luchthaven, de regio en de bedrijven die er zich zullen vestigen.”

Ook de luchthaven benadrukt het belang van deze investering. “General Aviation is en blijft een belangrijke pijler voor onze luchthaven”, zegt CEO Eric Dumas. De bouw van de nieuwe loodsen is belangrijk voor de verdere duurzame uitbouw van de algemene luchtvaartactiviteiten.”

hangars op luchthaven Oostende

Vlaamse luchtvaartbedrijven

Intussen werden de eerste hangars verkocht en verhuurd. Zo kocht ook de plaatselijke pilotenschool Ostend Air College twee hangars. Ook de Noordzee Vliegclub zal gebruik maken van de nieuwe hangars. “We mogen trots zijn op lokale Vlaamse bedrijven die met hun unieke luchtvaartactiviteiten onze luchthaven en regio op de kaart zetten”, aldus Erik Vermeersch. “We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe hangars een meerwaarde zullen betekenen voor hun bedrijfsactiviteiten.”

“Onze luchthaven is dankzij haar geografische ligging, flexibiliteit en vlotte bereikbaarheid de ideale locatie om zowel educatieve, recreatieve, zakelijke en innovatieve luchtvaart te verwelkomen en verder uit te bouwen”, aldus Eric Dumas.

Recreatieve luchtvaart

Ook zijn enkele hangars reeds verkocht en verhuurd aan privé eigenaars die er hun toestel zullen stallen. De ligging en infrastructuur maakt de ideale basis voor recreatieve luchtvaart. “Dit doet ons veel plezier. We willen een luchthaven zijn voor iedereen en zullen recreatieve luchtvaart altijd omarmen”, zegt Eric Dumas. 

Mocht je zelf opportuniteiten zien in dit project als investeerder of huurder, dan is alle info betreffende voorwaarden en prijzen te verkrijgen via Managing Director Erik Vermeersch. Contacteer hem vrijblijvend via mail eve@nsac.aero of via zijn assistente office@nsac.aero.

Tekst & Foto: Ann Vanpraet | NSAC | Luchthaven Oostende – Brugge

Eerder verschenen artikels over dit project: klik hier