fbpx
Mei 2022 - Zaventem

Wandelen en vliegtuigen spotten

Vliegtuig Corendon

Onze reporter ter plekke:

Het nuttige aan het aangename koppelen, zo zou je het kunnen noemen. Bewegen is immers gezond en vliegtuigen spotten is plezant. Samen vormen ze dus een ideale combinatie. De Airportwandeling 2022, een initiatief van Wandelclub De Parkvrienden in Zaventem, mocht na 2 jaar afwezigheid door de Coronamatregelen opnieuw georganiseerd worden. Iedere wandel- en/of luchtvaartliefhebber kon dan ook de wandelschoenen aantrekken voor een tocht van 5, 8, 12, 15, 20, 25 of 30 kilometer rond de nationale luchthaven Brussels Airport met glooiende veldwegen, vergezichten, idyllisch dorpsstraten en uiteraard opstijgende en landende vliegtuigen.

Zelf wandelde ik het parcours van 12 kilometer en dat bracht mij onder andere langs spottersplatform 01/19 en langs tal van andere verrassend mooie plekjes. Nieuw dit jaar was een exclusief bezoek aan de herstellingsloods Hangar 8 van Sabena Aerospace en een stuk van de tarmac daar rond. Een unieke kans om eens onder de indrukwekkende vleugels van een vliegtuig te mogen wandelen. Omwille van de strenge veiligheidsmaatregelen mochten op dat deel van het traject echter geen foto’s genomen worden.

De wandeling kan op z’n minst als aangenaam verrassend bestempeld worden want ik heb ontdekt dat Zaventem meer te bieden heeft dan de Ring en de nationale luchthaven Brussels Airport alleen. Voor iedere wandel- en/of luchtvaartliefhebber, jong en oud een absolute aanrader.

Airportwandeling 2022
Spotterplatform Zaventem
Natuur in Zaventem

Tekst & foto’s: Dirk Stouten