fbpx

Exclusief event

Seaking wordt postkantoor

Op 30 augustus 2022 kan je de winnende postzegels met daarop telkens een afbeelding van een vliegtuig van Defensie laten afstempelen op een zeer unieke locatie. De 15° WING, bPost en de basis van Koksijde toveren een Seaking om tot postkantoor. Luchtvaartliefhebbers en filatelisten kunnen zich inschrijven om hun exemplaren in dit tijdelijk ingerichte en exclusieve postpunt te laten afstempelen.  

Midden 2020 ontstond het idee bij TEAM BD 09 om deel te nemen aan de wedstrijd uitgeschreven door bij bpost. Opdracht was om een reeks postzegels met foto’s te ontwerpen. Na een selectieronde met 20 genomineerden, slaagde TEAM BD09 erin om tot één van de 2 uitverkorenen te worden waarbij de reeks volledig manueel gegraveerd wordt en als postzegelcollectie zal verschijnen.

Op de serie bestaande uit 5 verschillende postzegels staat telkens een vliegtuig dat op een zeer intense manier heeft bijgedragen om het embleem van de Belgische Luchtmacht in het kader van humanitaire zendingen naar voor te brengen.

Collectie postzegels vliegtugien defensie

Voor het ontwerp en de samenstelling van het dossier was de hulp van het museum Dakota Melsbroek zeer welkom. Zij beschikten immers over de foto’s en de nodige begeleidende teksten.

Een officiële bpost-afstempelaar zal aanwezig zijn. Op die dag krijgen alle postzegelblaadjes een unieke afstempeling. Wil je je eigen exemplaren laten afstempelen in dit tijdelijke en bijzonder uniek postkantoor?

Registreer HIER, want de plaatsen zijn beperkt.  

 

 

Tekst: redactie RateOne
Foto’s: mil.be & bPost