fbpx

Veiling

Een stukje Airbus A380 in je woonkamer?

Op 13, 14 en 15 oktober 2022 veilt Airbus 380 kavels van het legendarisch type A380XWB voor het goede doel in Toulouse. De opbrengst van de veiling gaat naar de Airbus Foundation en de AIRitage-vereniging. De veiling onder leiding van veilingmeester Marc Labarbe kan ook online gevolgd worden.

De A380 MSN13 werd ontmanteld door Tarmac Aerosave, wereldleider in duurzaam beheer en recyclage van vliegtuigen. Er worden meer dan 500 stukken, voornamelijk uit de cabine van dit iconische vliegtuig, aangeboden, waaronder lampen, een bar, een trap, ramen, stoelen, motoronderdelen en zelfs de oranje jumpsuit van de A380-testpiloten.

Sommige stukken zijn bewerkt door hedendaagse kunstenaars. Verder werden ook  longboards, skateboards of surfplanken gemaakt van onderdelen van de A380. 

De Airbus Foundation en AIRitage gaan de opbrengst van de veiling schenken aan humanitaire en erfgoeddoeleinden.

Online bieden kan via deze website – klik hier.

Trolley Airbus A380

Tekst: redactie RateOne
Foto’s: Airbus – Marion Brochart