fbpx

Actua januari 2023

Skywings gaat piloten opleiden voor de Lufthansa Group

De Belgische pilotenschool Skywings Flight Training gevestigd in Antwerpen is officieel partner geworden van de European Flight Academy (EFA), de vliegschool van de Lufthansa Group. Hiermee helpt Skywings om de vraag naar piloten in te vullen binnen de maatschappijen van de Lufthansa Group.
> Lees verder onder foto…

Skywings en Lufthansa logos

De Lufthansa Group beheert al sinds halverwege de jaren 1950 haar eigen vliegscholen. In 2017 werden de vliegscholen van de Lufthansa Group samengevoegd onder het merk European Flight Academy (EFA). Met een vloot aan moderne vliegtuigen in Duitsland en Zwitserland leidt EFA-piloten op, zowel voor de maatschappijen van de Lufthansa Group als daarbuiten,

Aangezien de Lufthansa Group ook buiten deze landen aanwezig is, heeft EFA besloten om partners te zoeken in deze lokale markten. Skywings Flight Training, een Belgische vliegschool die uitsluitend opleidingen verzorgt voor toekomstige lijnpiloten, is nu de eerste EFA-partnerschool, en dit na een uitgebreide audit.

Skywings-studenten krijgen hiermee kort voor hun afstuderen toegang tot een intern jobplatform dat enkel toegankelijk is EFA-studenten en studenten van EFA-partnerscholen, wat hun kans op tewerkstelling meteen weer groter maakt. Momenteel gingen ongeveer 46% van de afgestudeerde Skywingspiloten aan de slag bij Brussels Airlines.  

Meer info over SkyWings
Meer info over Lufthansa Group

Auteur: CO
Foto,s: SkyWings