fbpx

RateOne editie 17, beschikbaar vanaf 24 maart 2023

Wat lees je in RateOne 17?

Beste lezer

Op 24 maart verschijnt onze nieuwe editie van RateOne magazine. Wat een cover, vind je ook niet? Het is een tekening van de hand van Thomas Du Caju. Deze striptekenaar laat ons binnenkijken in zijn creatieve geest. En er is nog veel meer…

Cover RateOne editie 17 Striptekenaar Thomas Du Caju

Samen met Thomas Du Caju achter zijn tekentafel, waar hij zijn liefde voor historische luchtvaart met Chinese inkt vormgeeft. Aan Sint-Lucas in Gent studeerde hij plastische kunsten. Hij vertelt over het verloop van zijn carrière en zijn plannen.

Fabienne Colard en generaal-vlieger Thierry Dupont

Achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw. Bijna op iedere gelegenheid staat Fabienne aan de zijde van  generaal Thierry Dupont. Aan RateOne vertelt ze hoe ze haar echtgenoot steunt op professioneel vlak.

Luc Blendeman AAIU Air Accident Investigation Unit

Luc Blendeman staat aan het hoofd van de Belgische AAIU (Air Accident Investigation Unit). Samen met zijn team onderzoekt hij luchtvaartincidenten. Aan de hand van onafhankelijk onderzoek en openbare rapporten kunnen piloten leren uit de fouten van anderen.

Vliegen met ULM over de bergen

Marc Romy neemt ons in Trip Advisor mee tijdens zijn vlucht van Kiewit naar de Noordkaap. Aanvankelijk wou hij de reis met zijn motor maken, maar toch koos hij voor zijn ULM.

Jan Roosen Airunit DTO103

De pilotenschool op Droneport, Airunit DTO 103 in Sint-Truiden breidt zijn vloot uit naar drie toestellen. In de opleiding zit voortaan ook ‘ecologisch vliegen’. Op 8 april 2023 tussen 14 en 16 uur is er een infodag voor kandidaten die interesse hebben in een opleiding of huur van een toestel.

Ruimtepak Buzz Aldrin Astropolis Oostende

Steve Entwistle is gefascineerd door tijd en ruimte. Door de jaren heen verzamelde hij een indrukwekkende collectie druk- en ruimtepakken, die hij nu tentoonstelt bij Astropolis in Oostende.

North Sea Aviation Center Oostende Medewerkers

NSAC zet zich in voor de toekomst van de luchtvaartindustrie door te investeren in jonge talenten en hun ontwikkeling. Ze geloven dat het investeren in mensen en hun potentieel de sleutel is tot succes en innovatie.

Marchetti Belgian Air Force

Wie zijn de kandidaten om de Marchetti vloot van de Belgische Luchtmacht te vernieuwen? RateOne ging op onderzoek en ontdekte de zeven bedrijven die meedingen om het contract binnen te halen.  

Vliegtuig Lancaster

Kijk omhoog, op 4 mei 2023, want een van de meest iconische vliegtuigen van de Tweede Wereldoorlog toert die dag boven ons land. Lees er alles over in onze nieuwe editie.